top of page
  • Foto van schrijverNienke - Beauty First

Waarom ik gekozen heb voor natuurlijke huidverzorging

Bijgewerkt op: 18 sep. 2021

Het eerste wat ik mij afvroeg bij het kiezen van de huidverzorgingsproducten voor in mijn salon was; waarin kan ik nu echt iets betekenen voor de huid van mijn gasten? Hoe kan ik helpen bij huidproblemen? Wanneer je op vakbeurzen loopt, zie je door de bomen het bos niet meer. Zoveel aanbod.. En alles lijkt ook op elkaar! Maar gelukkig sprong er duidelijk èèn bovenuit; Botanical Beauty. Het verschil van dit merk met al die andere, is dat het 100% natuurzuiver en biologisch is, als enige in Nederland. Ook worden de producten in Nederland gemaakt op een landgoed in Deil. 100% natuurzuiver en biologisch betekend dat hier geen synthetische ingrediënten en/of afvalstoffen aan de producten zijn toegevoegd wat de huid kan uitdrogen, irriteren of erger.


Waarom vind ik dat zo belangrijk?

'If you can't eat it, don't put it on your skin'


Ik ben me gaan verdiepen in de ingrediënten van cosmetische producten. Hierbij ben ik er achter gekomen dat we eigenlijk altijd maar aannemen dat alles goed voor je huid is, zolang je er maar wat op smeert. Wanneer je op zoek bent naar een crème voor je droge huid, dan zoek je naar een potje of tube waarop staat; 'voor de droge huid'. Dit zal mijn huid dan wel nodig hebben, denk je dan. Een ander voorbeeld is iets neutraals (ik zal geen merken noemen), voor de gevoelige huid. Maar verdiepen in de ingrediënten wat achter op het potje staat, doen we eigenlijk niet.

Want in dat potje voor de gevoelige huid, zit bijvoorbeeld het ingrediënt GLYCERYL BEHENATE, wat de huid kan irriteren.. Inderdaad, wat?! Hoe tegenstrijdig is dat? En dan hebben we het nog niet eens gehad over vaseline en paraffine, wat feitelijk afvalstoffen uit de benzine- en olie industrie zijn. En dan komt er nog bij dat van alles wat je op je huid smeert, 60% daarvan in je bloedbaan terecht komt(!).


Stel jezelf eens de vraag; waarom zou ik me insmeren met iets wat ik niet zou eten?

Veel ingrediënten zijn niet geschikt voor consumptie. Toch komen deze ingrediënten via de huid in je lichaam terecht. Sommige van deze stoffen zijn erg gevaarlijk; ze worden in verband gebracht met kanker en hormoonstoornissen. Ook zijn veel ingrediënten slecht voor ons milieu.


Maar om nou in de winkel uit te gaan zoeken wat nu al die ingrediënten doen, is natuurlijk ook niet te doen. Want daar heb je ten eerste geen tijd voor en er zijn op Google verschillende verhalen te vinden over wat dat ingrediënt nou eigenlijk doet, wat is dan waar? Hoe ik de werking van ingrediënten achterhaal, kom ik iets verder in deze blog op terug.


Om antwoord te geven op waarom ik het zo belangrijk vind om gebruik te maken van natuurlijke producten, is omdat ik geen troep op de huid van mijn gasten wil aanbrengen wat mogelijk de huid kan gaan uitdrogen of irriteren. En de reden dat ik fan ben van Botanical Beauty, is omdat het echt verschil maakt. Het zorgt ervoor dat je huid zelf weer aan het werk gaat en breekt je paraffineverslaving af. Ik zie echt huiden verbeteren en kalmeren. Het pakt huidproblemen aan en is fijn in gebruik. En zonder dat er parfum aan de producten is toegevoegd, ruikt het heerlijk!


Behandelingen

De producten zetten jouw huid weer aan het werk


De gezichtsbehandelingen die ik geef in de salon wordt uitsluitend gedaan met de producten van Botanical Beauty. Het zijn huid verbeterende behandelingen, zeker voor de huid met problemen. Daarnaast werkt het ook ontspannend. Met behulp van de natuurlijke producten kun jij weer even helemaal tot jezelf komen. De producten zijn ook voor thuis makkelijk te gebruiken.


Ingrediënten achterhalen

Op de achterkant van de verpakking staat altijd (in het klein) vermeld welke ingrediënten er in zitten. En een interessant feitje, is dat de volgorde te maken heeft met de hoeveelheid van de ingrediënten. Dus van het eerste ingrediënt zit het meest van in en de laatste het minst.



Met behulp van het boek LEXICON VAN COSMETISCHE INGREDIËNTEN kan ik alle werkingen van ingrediënten achterhalen. Er staan 12.000 ingrediënten in beschreven. Ik vind het erg interessant en leerzaam!


Wil jij weten wat er in jouw cosmetica zit en of dit wel geschikt is voor jou huid? Ik zoek het voor je uit! Mail of app een foto van de ingrediënten in jou cosmetica product naar:

0641192621



En wil je weten welke ingrediënten je het beste kunt vermijden en waarom?

Lees dan deze blog eens.


Zorg goed voor je huid en lichaam Liefs Nienke


 
117 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page